به گزارش روابط عمومی معاونت استانداری و فرمانداری شهرستان ویژه مرند ، در راستای پیشگیری و مقابله از شیوع بیماری کووید 19 معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه مرند در ارتباط تصویری با استاندار محترم و فرمانداران استان به بررسی آخرین وضعیت این بیماری پرداخت.
داود گرشاسبی در این ارتباط تصویری با اشاره به اقدامات شهرستان مرند از آغاز شیوع بیماری کووید 19 گفت: تعداد 23 جلسه با 270 مصوبه با محوریت مبارزه و کنترل بیماری کووید 19 در شهرستان داشته ایم.
فرماندار شهرستان ویژه مرند با تقدیر از زحمات کلیه ارگانها و نهاد ها در کنترل این بیماری گفت: از ابتدای شیوع این بیماری سپاه ، ارتش ، اصناف ، روحانیون ، نیروی انتظامی ، شبکه بهداشت ، اصحاب رسانه و حتی مردم در کنار همدیگر برای مهار و کنترل این بیماری متحمل زحمات زیادی شده اند.
گرشاسبی گفت: افزایش سهمیه آرد نانوایی ها برای جلوگیری از تجمع افراد ، تهیه 10000 بطری الکل ، خرید 25000 ماسک ان 95، تهیه 30000 بسته دستکش لاتکس، تولید الکل و بسته بندی در موسسه سرم سازی رازی مرند ، راه اندازی کمپین های آگاه سازی و پیشگیری از بیماری ، افزایش ساعات کاری درمانگاه ها ، تعطیلی بازارچه های محلی و... از جمله اقدامات در جهت کنترل بیماری و تامین سلامت مردم بوده است.
معاون استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: راه اندازی نقاهتگاه کمکی جهت بستری بیماران کرونایی ، راه اندازی بیمارستان صحرایی ،اختصاص بیش از 60 درصد ظرفیت بیمارستان حجت کوه کمر،اجرای طرح غربالگری، اعطای تسهیلات بانکی به واحد های تولیدی از دیگر اقدامات در جهت کمک به مردم بوده است.
وی با تشکر از کمکهای خیرین به حوزه سلامت در بحران کرونا گفت: خیرین در بسیاری از مواقع کمک حال دولت بوده اند که از جمله آنها در بحران کرونا بود که با همت خیرین عزیز106 بسته دستکش لاتکس ،2302 بسته ماسک n95 ، 5200 عدد ماسک دست دوز ،1967 لباس ایزوله ،وبسیاری از موارد دیگر اهدا شده که ارزش ریالی آنها در مجموع بیش از 159 میلیون تومان بوده است.
نماینده عالی دولت در شهرستان با اشاره به شیوع مجدد این بیماری بیان داشت: در پی شیوع مجدد این بیماری و اعلام وضعیت قرمز توسط ستاد استانی مبارزه با کرونا با برگزاری جلساتی مصوبات به مردم اطلاع رسانی شده است.
وی گفت: از جمله این مصوبات استفاده اجباری از ماسک، تشددید نظارت های بهداشتی و محیطی ، ابلاغ پروتکل های جدید بهداشتی به تمام ادارات بوده است.
وی افزود: تعطیلی سینما تئاتر ، کتابخانه ها، همایش ها، تالارهای پذیرایی و ...که ضمن ابلاغ به تمامی آنها توسط دستگاههای ذیربط کنترل می شوند .
گرشاسبی در ادامه سخنان خود با اشاره به علت افزایش این بیماری گفت: متاسفانه برخی از افراد با ساده انگاری این بیماری را تشدید می کنند و موارد بهداشتی را رعایت نمی کنند.
وی افزود: عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط برخی از اصناف ، ادارت و بانک ها که تذکرات لازم به آنها داده شده و یا برگزاری مراسمات و تجمعات عروسی و عزا که باعث تشدید این بیماری می شوند.
معاون استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل های بهداشتی تصریح کرد: رعایت این موراد باعث می شود تا دچار خیزش ویروس در استان و شهرستان نباشیم.
وی افزود: در کنار اهمیت رعایت اجرای دستورالعمل های بهداشتی از سوی همه مردم ، اطلاع رسانی شایسته و موثر توسط اصحاب رسانه و استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای آگاه سازی مردم امری ضروری است.
وی ادامه داد: با توجه به روند افزایش شیوع ویروس کووید ۱۹ در این استان و قرمز شدن چندین شهرستان انتظار میرود مردم استفاده از ماسک، رعایت دستورالعملهای بهداشتی و پرهیز از حضور در تجمعها را موردتوجه قرار دهند.
وی ادامه داد: رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، دستورالعملهای بهداشتی و بهداشت فردی بهعنوان شاهکلید مبارزه با ویروس کرونا است و همراهی و همکاری مردم در این بخش ضروری است زیرا انتقالدهنده این بیماری خود فرد است.